Senior leiderschapsontwikkelaar en programmamanager (m/v/x) (8+ jaar ervaring)

Introductie

Samen met gedreven collega’s aan uitdagende leiderschaps- & transitievraagstukken werken op het hoogste niveau? De Galan Groep, een toonaangevend bureau met zeer breed trackrecord, zoekt een senior leiderschapsontwikkelaar en programmamanager. 

Over de Galan Groep

Als toonaangevend adviesbureau dat al zo’n 45 jaar bestaat, ondersteunen we opdrachtgevers die geconfronteerd worden met gecompliceerde, meervoudige uitdagingen. Daarin zijn we zeer succesvol. Zowel in leiderschapsontwikkeling en transitiebegeleiding als in strategievorming en organisatie-inrichting en -ontwikkeling. 

De zestig adviseurs van ons bureau komen van goeden huize: gedreven professionals met een consultancyachtergrond, voeten in de klei en een bewezen trackrecord. Als ‘trusted advisors’ kijken ze met een frisse blik naar ingewikkelde vraagstukken en committeren zij zich aan vraagstelling en resultaat. We werken aan leiderschaps en transitie vraagstukken waarin we de organisatie transformeren en de strategie werkend krijgen in gedrag, sturing en leiderschap. De kennis en expertise van de opdrachtgever wordt hierin optimaal benut, met als uiteindelijke doel het activeren van de opdrachtgever om zélf effectiever te worden in het oplossen van hun vraagstuk. Geen standaardoplossingen uitrollen, maar per situatie zoeken naar wat echt nodig is en werkt. 

De Galan Groep is onderscheidend in de jarenlange in-house kennis en expertise op ht gebied van leiderschapsontwikkeling, organisatieadvies en verandermanagement. De lijnen zijn kort, elke adviseur heeft medezeggenschap. Ook wordt ondernemerschap sterk gestimuleerd en ondersteund. Pluspunt als je van afwisseling houdt: opdrachten doen we in allerlei sectoren. Voor grote namen, overheidsorganen en kleinere spelers. Omdat de meeste opdrachten voortvloeien uit ons netwerk, werk je afwisselend met andere collega’s samen en is er veel ruimte om je eigen opdrachten vorm te geven. Je volgende opdracht kan dus verrassend uit de hoek komen. 

De vakgroep Leiderschap en Transitie van de Galan Groep wordt momenteel getrokken door Helen Siebelhoff, Jan-Willem Kradolfer en Maartje Scholten. Daarnaast is een twintig tal adviseurs en associés in wisselende samenstelling betrokken bij opdrachten. Gezien de groei van de opdrachten en onze ambitie de vakgroep nog breder in de markt te verankeren zijn wij op zoek naar twee senior leiderschapsontwikkelaars / programmamanagers.

Over de functie

Als ervaren senior leiderschapsontwikkelaar en programmamanager (8+ jaar) sta je met je voeten in de klei en werk je voor het grootste deel van je tijd actief aan leiderschaps-ontwikkelopdrachten. Je ontwerpt en leidt zelfstandig grote, vaak meerjarige, leiderschapstrajecten. Ook sta je zelf voor de groep om directie en leiderschapsteams te begeleiden bij hun uitdagingen.

Vanuit je rol krijg je veel inspraak op het reilen en zeilen binnen de organisatie. Je geeft als dragende professional mede richting aan het adviesbureau en je draagt, samen met je collega’s, de verantwoordelijkheid over de groei van de huidige Leiderschap & Transitie vakgroep. Je bent een ondernemende professional, dus is het belangrijk dat je plezier haalt uit het zien van kansen in de markt en een actief eigen netwerk meeneemt. Uiteraard mét ruimte om je eigen opdrachten en klantportefeuille vorm te geven.

Jouw profiel:

  • Minstens 8 jaar leiderschapsontwikkeling, teambegeleiding en programmanagement ervaring bij een gerenommeerd bureau of boutique.
  • Aantoonbaar WO werk– en denkniveau. 
  • Ervaring als project- of programmamanager
  • Ervaring in het werken op de hoogste niveaus.

Competenties:

  • Je hebt overzicht en organisatievermogen èn intermenselijke en organisatiesensitiviteit Naast leiderschapsexpertise ook in bezit van ruime procesvaardigheden: Je kan leiderschapstrajecten ontwerpen en begeleiden en het krachtenveld van het cliëntsysteem bedienen.
  • Je weet hoe je een groep of team moet begeleiden en faciliteren
  • Je bent in staat complexe opdrachten met deelactiviteiten en een team te overzien.
  • Gewend samen te werken in opdrachten.
  • Je bent een ondernemende professional. Je gedraagt je pro-actief, bent altijd op zoek naar nieuwe kansen en je bent in bezit van een voldoende netwerk om daarin opdrachten te verwerven.

Als senior leiderschapsontwikkelaar en programmamanager publiceer je artikelen, doe je aan kennisdeling en zet je graag initiatieven op. Verder neem je jongere collega’s mee in je opdrachten en begeleid je hen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je bouwt mee aan de vakgroep en het bureau.

Voorbeelden van opdrachten 

Leiderschapsontwikkeling is in beweging. De Galan Groep werkt in trajecten in nauwe co creatie en co productie met de klant. We zijn actief in de decentrale overheid (o.a. provincies, gemeentes en waterschappen, het onderwijs (o.a. MBO en HBO), de zorg (o.a. ziekenhuis en ouderenzorg) en de private sector (industrie, financiële sector).

Diversiteitsstatement 

Bij Galan Groep zijn we overtuigd van de kracht van diversiteit en inclusie. We handelen vanuit besef van en respect voor ieders eigenheid. We willen dat iedereen zich gezien, gehoord en betrokken voelt omdat we weten dat we daar als organisatie creatiever en sterker van worden. Dit willen we mogelijk maken door middel van inclusief beleid en innovatieve projecten in samenwerking met onze klanten. In het verlengde daarvan begrijpen we dat geen enkel individu precies overeenkomt met elk aspect van deze vacature. Daarom moedigen we iedereen die enthousiast wordt van deze vacature aan om te solliciteren. Jouw unieke perspectieven, ervaringen en achtergronden kunnen van onschatbare waarde zijn voor ons team.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris (met vast en variabel deel) in onderling overleg vast te stellen.
Doorgroei naar vormen van participatieis mogelijk.

Wanneer je bij ons past…

…  kun je contact opnemen met Martijn Giezeman op 06 – 25169090. Of bezoek onze website www.galangroep.nl voor meer informatie.
 

Meer weten over deze vacature? Of reageren als de reactietermijn reeds gesloten is?
Vul dan onderstaand contactformulier in, of neem contact met ons op via: +31 (0)35 694 8000