Teamleiders

Introductie

1    De functie

Voor OIDOS Buurtteams Jeugd en Gezin Nijmegen is de Galan Groep op zoek naar twee ervaren teamleiders. Teamleiders die op inspirerende wijze en vanuit maatschappelijke betrokkenheid, de buurtteams in Nijmegen verder helpen de basishulp aan kinderen, jongeren (18-) en gezinnen vorm te geven. We zoeken inspirerende teamleiders die de ruimte krijgen om mee te bouwen aan een relatief jonge organisatie die staat voor visie en vernieuwing in aanpak. 


                                                                                                 Teamleiders die kunnen bouwen en inspireren
                                                                                                                       (32 – 36 uur p/wk)

2    Over OIDOS 

OIDOS (Opgroeien in de oudste stad) biedt sinds 2021 basishulp aan kinderen, jongeren (18-) en gezinnen. Dit gebeurt wijkgericht, dichtbij, laagdrempelig. OIDOS ondersteunt op alle leefgebieden en doet daarin wat nodig is. Met veiligheid altijd als ondergrens. We helpen gezinnen om een probleem zo veel mogelijk op te lossen in de eigen omgeving, en wijzen ze de weg naar mogelijkheden in het voorliggend veld. Komen ze er zelf niet uit? Dan begeleiden we het gezin en doen we het samen. Is er op sommige vlakken meer nodig? Dan vragen we aanvullende hulp en werken we ook daarmee samen. Alleen daar waar dat echt nodig is wordt specialistische hulp ingeschakeld. Verbinden, vertrouwen en verantwoordelijkheid nemen zijn hierbij het uitgangspunt. Het gezin, het kind of de jongere staat in alles wat OIDOS doet centraal. 
Op dit moment zijn er zeven buurtteams, gevestigd in verschillende stadsdelen. Variërend qua teamgrootte tussen de 9 en 15 fte.  Het aantal medewerkers is 120 (105 fte).  OIDOS  is een jonge organisatie. We werken hard aan de implementatie van onze visie.  Daarbij staat het gezin aan de basis van de eigen ontwikkeling. We helpen de hulpvraag te duiden en helpen verkennen hoe de vraag beantwoord kan worden. Het gezin is daarbij zelf in regie en is en blijft expert over het eigen leven. Wij ondersteunen het gezin. We gaan uit van het versterken van eigen kracht en mogelijkheden, en maken daarbij optimaal gebruik van het netwerk en de eigen omgeving van het gezin. Dit vraagt naast regulier werken ook ‘samen leren en (door)ontwikkelen’. Als gevolg van uitbreiding van de formatie gezinswerkers en vertrek van een teamleider ontstaat er ruimte voor het aantrekken van een tweetal teamleiders. Zie ook OIDOS.nl 

3    Wie zoeken wij?

Als teamleider ligt je uitdaging in het verder (op)bouwen van je team(s) en het doorontwikkelen van de basishulp op wijkniveau. Vanuit de visie van OIDOS. Je geeft op inspirerende wijze leiding aan 1 tot 2 teams van 14 tot 20 gezinswerkers. Samen met je teamleden stel je de prioriteiten van het team vast en organiseer je het werkproces, op basis van de opdracht en ambities die OIDOS heeft.  Je maakt deel uit van het managementteam met je collega’s en je directeur en bestuurder, waaronder je hiërarchisch valt. Samen werken jullie aan de realisatie van het vastgestelde ontwikkelplan 2023. 

Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van de werkzaamheden van het team in z’n geheel en van de individuele resultaten van de collega’s binnen het team. Daarin ben je zowel in- als extern het aanspreekpunt. Voor je teamleden ben je beschikbaar, het aanspreekpunt voor vragen, stuur je op afspraken t.a.v. bijvoorbeeld caseload, wachttijden en initieer je overleg als het gaat over inhoudelijke vraagstukken en implementatie van visie en vernieuwing. Je brengt rust waar nodig, en dynamiek waar gewenst en bewaakt de continuïteit van je bedrijfsvoering. Je hebt aandacht voor je collega’s, bent open in je communicatie en hebt oog voor de werksfeer. Je vormt de verbinding tussen praktijk en beleid en denkt actief mee over (strategische) oplossingen. Je doet dit samen met collega’s intern en met samenwerkingspartners extern. Je zoekt en houdt verbinding met samenwerkingspartners in de wijk en daarbuiten en bent daarin het visitekaartje van onze organisatie.

Je hebt een actieve rol in het doorontwikkelen van onze jonge organisatie. Van je ervaring maken we graag gebruik voor organisatiebrede ontwikkelingen. Samen met de gemeente is een ontwikkelplan gemaakt waarin de prioriteiten voor 2023 staan. Deze ontwikkelopgaven liggen op de volgend terreinen: Basishulp, veiligheid, sociale basis, onderwijs en kinderopvang en aanvullende hulp.  

Wat vragen we aan kennis en ervaring
Op basis van deze werkzaamheden, opdrachten en uitdagingen hebben we ons kennis- en ervaringsprofiel gemaakt.

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo+ niveau met een voor OIDOS relevante studierichting.   
 • Ervaring in een leidinggevende rol, bij voorkeur binnen organisaties in het sociale domein. Kennis van jeugd (-hulp of -zorg) is een pré. 
 • Op basis van je ervaring in het sociale domein herken je de vraagstukken die voor OIDOS relevant zijn.  Je deelt de visie dat het meestal gaat om ‘gewoon opvoeden’ in plaats van te problematiseren. Het gezin staat centraal, niet het (zorg)systeem.
 • Je hebt ervaring met bedrijfsvoering, kent de waarde van managementinformatie en weet dit met je team en met je collega teamleiders om te zetten in relevante stuurinformatie. Verantwoording van inzet van middelen is voor jou vanzelfsprekend. Je houdt de organisatiedoelen steeds voor ogen en overlegt tijdig wanneer je de gestelde doelen niet lijkt te halen.  
 • Als leidinggevende heb je ruime ervaring met het coachen en aansturen van teams. Je hebt ervaring met teamdynamiek en haalt dan ook graag het beste in mensen naar boven: je laat het team groeien.  Daar groei je zelf ook van. 
 • Je hebt ervaring met projectmatig werken, weet overzicht te houden en kunt vanuit je veranderkundige ervaring en inzichten je team uitstekend faciliteren in hun ontwikkeling. Je bent een ‘facilitator’.
 • Je hebt ervaring in het samenwerken met het externe netwerk van (keten)aanbieders, bent een graag geziene samenwerkingspartner en onderhoudt op zorgvuldige wijze de contacten met vertegenwoordigers van de gemeente.

Welke persoonseigenschappen passen bij ons

 • Je geeft zowel ruimte als richting en weet daarin je medewerkers aan te spreken en uit te nodigen.
 • Je bent zowel verbindend als sturend zowel intern als binnen het externe veld. Je bent empathisch, hebt geduld en laat je niet ‘snel uit het veld slaan’. 
 • Je kunt goed reflecteren, naar jezelf en naar anderen. Bent kritisch, opbouwend en staat zelf ook open voor andere meningen.
 • Je bent analytisch en oplossingsgericht en een daadkrachtige bouwer.
 • Je communiceert duidelijk en helder én gaat ingewikkelde gesprekken niet uit de weg
 • Je bent collegiaal, zoekt altijd de synergie en toont je oprecht betrokken bij vraagstukken die op je weg komen.

4    OIDOS biedt

Een boeiende, veelzijdige functie in een jonge organisatie in het sociaal domein. Je krijgt de ruimte om als teamleider je team en jezelf verder te ontwikkelen. Om waar nodig van betekenis te kunnen zijn voor jeugd en gezin te Nijmegen.  We bieden een afwisselende functie, voor 32 – 36 uur per week. Beloning en secundaire arbeidsvoorwaarden marktconform volgens CAO Jeugdzorg. Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.  

5    Procedureplanning

De werving- en selectieprocedure wordt begeleid door Reian Gerritse en Mathé Arends van de Galan Groep. Zij voeren de gesprekken met voor de functie geschikte kandidaten. Word je geselecteerd, dan presenteren zij je CV en gespreksindrukken aan de opdrachtgever. Pas je in het gewenste profiel, dan ontvang je snel een uitnodiging voor de selectiegesprekken met Stichting OIDOS te Nijmegen. 

Planning

 • Sluiting reactietermijn: 3 februari 
 • Voorselectiegesprekken met Mathé Arends/Reian Gerrits: 3 en 6 februari te Baarn
 • Eerste ronde selectiegesprekken: 10 februari
 • Gesprek adviescommissie: 14 februari
 • Tweede ronde selectiegesprekken: 17 februari
 • Arbeidsvoorwaardengesprek en afronding procedure: voor 1 maart 2023

Een assessment kan tot de mogelijkheden behoren.

We zien graag je cv en motivatie tegemoet en reserveer de data van de (voor)selectiegesprekken alvast in je agenda. We vragen nieuwe medewerkers altijd om een VOG aan te leveren.

6     Informatie

We nodigen je graag uit om contact met ons op te nemen als je meer over de inhoud van de functie en over OIDOS  buurtteams jeugd en gezin Nijmegen wilt weten. We maken daar graag tijd voor en staan je graag te woord. Reian Gerrits of Mathé Arends beide consultants bij de Galan Groep en bereikbaar via 035-6948000.


 


 

Meer weten over deze vacature? Of reageren als de reactietermijn reeds gesloten is?
Vul dan onderstaand contactformulier in, of neem contact met ons op via: +31 (0)35 694 8000