Teamleider Landelijke Dienstverlening/Klant Contact Centrum 32-36 uur
(reactietermijn gesloten)

Introductie

Geef onze landelijke dienstverlening en het Klant Contact Centrum meer slagkracht. En breng rechtvaardigheid voor iedereen dichterbij. Elke dag opnieuw.

1    Intro

Het verschil tussen ergens voor staan en ergens voor gaan, overbrug je met sterk leiderschap, het juiste voorbeeld en het vermogen anderen dat voorbeeld te laten volgen. Als je die kwaliteiten in kunt zetten voor een mooi doel, heb je een baan waarin je echt een verschil maakt. Dat doel is “Een rechtvaardige oplossing voor iedereen”. En het is ook ons motto. 

Wij zijn Het Juridisch Loket en jij bent de teamleider die wij zoeken voor ons Klant Contact Centrum (KCC). 

Wij hebben gedreven adviseurs en wij weten voor wie wij het doen. Wat wij nu nodig hebben is een nieuwe stijl van leidinggeven. Daarom zoeken wij teamleiders die samen met ons inhoud willen geven aan onze nieuwe visie. Die teams gaan leiden waarin professionele autonomie en resultaatgerichtheid steeds belangrijker worden. Omdat wij de 6,3 miljoen mensen die recht hebben op persoonlijk juridisch advies, nog beter willen gaan helpen.

2    Zo help jij ons helpen

Wij gaan ons meer richten op de samenwerking met andere instanties in de regio. Want wij kunnen en willen dit belangrijke werk niet alleen doen. Dat vraagt om anders denken en anders werken; veranderingen waarin ook jij je team meeneemt. Jij bent er voor ze als individu en als collectief. Je zorgt ervoor dat jullie de doelen en resultaten behalen die wij als organisatie nastreven.

Je kent vast alle clichés over teamwork al, dus daar gaan wij je niet mee vervelen. Jij weet hoe je de randvoorwaarden ervoor schept en hoe je mensen meeneemt in nieuwe manieren van werken. Als jij ziet hoe de kwaliteit van onze dienstverlening verbetert, geeft jou dat veel voldoening en de energie om door te gaan op de weg die jij met je team hebt ingezet.

3    Dit is jouw KCC-team

Wij hebben er bij het Juridisch Loket onlangs voor gekozen te gaan werken in een regionale organisatiestructuur (met regiokantoren) en daarbij ook een aantal zaken landelijk te organiseren. Daaronder valt ook het Klant Contact Centrum, dat valt binnen onze afdeling Landelijke Dienstverlening.
 
Voor het Klant Contact Centrum zijn we nu op zoek naar een Teamleider Landelijke Dienstverlening / KCC, die leiding gaat geven aan de ca. 40 (senior) juridisch adviseurs die daar werken en die dagelijks meer dan 600 verzoeken van rechtzoekenden uit het hele land afwikkelen. Dat doen ze het liefst natuurlijk zelf, maar waar nodig ook via (interne) doorverwijzing naar andere collega’s binnen de afdeling Landelijke Dienstverlening.

Het KCC geeft hoofdzakelijk advies via de telefoon. De eerste lijn wordt opgevangen door het belteam, maar binnen het KCC behandelen wij ook de spoedlijn en de terugbelverzoeken van rechtzoekenden.

Het KCC is gevestigd in Den Haag. Werken bij het KCC vraagt vanzelfsprekend om kennis en ervaring met telefonische dienstverlening, maar wij verwachten in de nabije toekomst ook steeds meer digitaal te gaan doen. Het is een dynamische werkomgeving, waarin geen dag hetzelfde is en waarin wordt gewerkt in roosters. Dat laatste vraagt om – maar geeft ook – flexibiliteit.
Voor je collega’s ben je dagelijks zichtbaar en ook makkelijk benaderbaar. Je zorgt met hen voor goede bereikbaarheid en beschikbaarheid van het KCC op de momenten die er voor rechtzoekenden toe doen (dus bijvoorbeeld ook tussen de middag en eventueel in de avond). Je werkt daarbij nauw samen met onze netwerkpartners, de collega’s van bedrijfsvoering en natuurlijk ook met de mensen in je team.

Wij zijn als organisatie steeds op zoek naar manieren om onze dienstverlening verder te optimaliseren. Je denkt dan ook graag mee over de vraag hoe wij zaken in de toekomst (nog) beter kunnen organiseren, op een manier die past bij onze rechtzoekenden en ook bij de vernieuwende mogelijkheden die bijvoorbeeld ICT daarvoor biedt. En je zorgt er natuurlijk ook voor dat wij dat vervolgens kunnen waarmaken.

Samen met het hoofd Landelijke Dienstverlening, een regisseur en 2 collega teamleiders vorm je het managementteam Landelijke Dienstverlening. Jullie werken intensief samen om jullie gezamenlijke plan uit te voeren. 

4    Dit ben jij

Jij bent een leider. Iemand die het voortouw neemt en het voorbeeld geeft. Die meewerkt en meedenkt, maar ook kritisch is en mensen durft aan te spreken als het even niet loopt. Je bent ook wat we noemen ‘functioneel eigenwijs’. Want vernieuwing betekent natuurlijk ook dat wij bestaande patronen ter discussie moeten kunnen stellen. 

Je bewaakt de voortgang en vooruitgang en je weet precies wat je moet doen om daar beweging in te houden. Je bent geïnteresseerd in wat er speelt in de samenleving en ook  specifiek binnen ‘jouw’ KCC.

Je hebt minimaal een hbo-opleiding afgerond, je bent bekend met werken en leidinggeven aan een Klant Contact Centrum – liefst in de juridische dienstverlening of in het sociale domein – en je kunt onderbouwen waarom jij geknipt bent voor deze functie.

5    Dit bieden wij jou

Je krijgt een belangrijke rol in een organisatie van maatschappelijke betekenis. Daar hoort een passende beloning bij:

  • Je salaris zit in schaal K van de cao Rechtsbijstand (€ 4.468,– tot maximaal € 6.315,– (op basis van 36 uur per week). 
  • Natuurlijk profiteer je van alle gebruikelijke arbeidsvoorwaarden conform de CAO Rechtsbijstand, zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • We bieden je veel ruimte en ondersteuning voor je persoonlijke ontwikkeling. Zo heb je toegang tot opleidingen en coaching. 
  • Je werkt vanuit de vestiging van het KCC in Den Haag.

6      Is dit jouw job?

Dan hopen wij dat je reageert en wij ontvangen je sollicitatie dan graag uiterlijk 9 januari 2024.

De werving- en selectieprocedure wordt begeleid door Ronald Bruin en Gerard Kuipers van executive searchbureau Galan Groep. Zij zullen de gesprekken voeren met voor de functie geschikte kandidaten en daaruit volgt een presentatie aan Het Juridisch Loket. Op basis hiervan worden kandidaten uitgenodigd voor de selectiegesprekken bij Het Juridisch Loket.

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met de Galan Groep zelf op telefoonnummer 035 – 694 8000 of direct met Ronald Bruin (06-215 77 206) of Gerard Kuipers (06-215 77 274).

7    Werken bij Het Juridisch Loket

Bij het Juridisch Loket wijzen we mensen de weg naar hun recht. Online waar dat kan en persoonlijk wanneer ze daar recht op hebben. Wat hun probleem ook is; wij helpen. Wij zijn juridische adviseurs met een hart voor onze medemens. We zijn thuis in alle rechtsgebieden, dus de afwisseling in het werk is enorm. We doen werk dat vaak vraagt om wat meer geduld en sociale vaardigheden, en daar krijg je veel voor terug. Maar vooral: het gevoel dat je het verschil maakt. Iedere dag weer.
 

 

Meer weten over deze vacature? Of reageren als de reactietermijn reeds gesloten is?
Vul dan onderstaand contactformulier in, of neem contact met ons op via: +31 (0)35 694 8000