Strategische organisatieverbeteraar (8+ jaar) Zorg voor eigenzinnig adviesbureau

Introductie

Samen met gedreven collega’s aan uitdagende transformatievraagstukken werken op C-level? De Galan Groep, een ambitieus bureau met zeer breed trackrecord in het semipublieke domein, zoekt strategische verbeteraar. Liever geen rapporten afleveren, maar opdrachtgevers helpen zélf effectiever te worden.

Over de Galan Groep

Als toonaangevend adviesbureau dat al ruim 40 jaar bestaat, ondersteunen we opdrachtgevers die geconfronteerd worden met gecompliceerde, meervoudige uitdagingen. Daarin zijn we zeer succesvol. Zowel in strategievorming als in organisatie-inrichting en -ontwikkeling. Binnen het complexe krachtenveld waarin veel organisaties zich bevinden, helpen wij richting te bepalen en doelen te bereiken. 

De veertig adviseurs van ons bureau komen van goeden huize: gedreven professionals met een consultancyachtergrond en een bewezen trackrecord. Als ‘trusted advisors’ kijken ze met een frisse blik naar ingewikkelde vraagstukken en committeren zij zich aan vraagstelling en resultaat. De kennis en expertise van de opdrachtgever wordt hierin optimaal benut, met als uiteindelijke doel het activeren van de opdrachtgever om zélf effectiever te worden in het oplossen van het vraagstuk. Geen standaardoplossingen uitrollen, maar per situatie zoeken naar wat echt nodig is en werkt. 

De Galan Groep is onderscheidend in de jarenlange in-house kennis en expertise in organisatieadvies en verandermanagement. De lijnen zijn kort, elke adviseur heeft medezeggenschap. Ook wordt ondernemerschap sterk gestimuleerd en ondersteund. Pluspunt als je van afwisseling houdt: opdrachten doen we in allerlei sectoren. Voor grote namen, overheidsorganen en kleinere spelers. Omdat de meeste opdrachten voortvloeien uit ons netwerk, werk je afwisselend met andere collega’s samen en is er veel ruimte om je eigen opdrachten vorm te geven. Je volgende opdracht kan dus verrassend uit de hoek komen. 

Over de functie

Als ervaren strategisch organisatieverbeteraar sta je met je voeten in de klei en werk je voor het grootste deel van je tijd actief aan adviesopdrachten. Je begeleidt grote en kleinere klanten op bestuurs- en directieniveau bij het realiseren van complexe veranderingen. Denk aan het helpen van bedrijven bij het definiëren en realiseren van hun (business)strategie, het verbinden van medewerkers aan de strategische koers en het omzetten van de strategische opgaven naar zichtbaar anders handelen in het dagelijks werk. 

Vanuit je rol krijg je veel inspraak op het reilen en zeilen binnen de organisatie. Je geeft mederichting aan het adviesbureau en je draagt, samen met je collega’s, de eindverantwoordelijkheid over de groei van de het huidige zorgteam. Het is dus belangrijk dat je plezier haalt uit het zien van kansen in de markt en een actief eigen netwerk meeneemt. Uiteraard mét ruimte om je eigen opdrachten en klantportefeuille vorm te geven.

Als senior adviseur publiceer je artikelen, doe je aan kennisdeling en zet je graag initiatieven op. Verder neem je jongere adviseurs mee in je opdrachten en begeleid je hen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

Voorbeelden van opdrachten 

Het zorgdomein is flink in beweging. De Galan groep helpt bestuurders, directieleden en wethouders met strategievorming en vraagstukken rondom goed bestuur, besturingsfilosofieën, ketensamenwerking en leiderschap. We zijn actief in het gemeentelijk domein, de jeugdzorg, de curatieve zorg (1e en 2e lijn), de GGZ en de ouderenzorg.

Profiel 

De zorgpraktijk van de Galan Groep wordt momenteel getrokken door Margrietha Wats, Bernard Verbeek, Ruurd Baane en Ronald Bruin. Daarnaast is een groot aantal adviseurs in wisselende samenstelling betrokken bij opdrachten in de zorg. Gezien de groei van de opdrachten en onze ambitie de zorgpraktijk nog breder om de markt te verankeren zijn wij op zoek naar een of twee senior adviseurs:

  • Minstens 8 jaar advieservaring bij een gerenommeerd adviesbureau, bij voorkeur binnen het semipublieke domein.
  • In bezit een master.
  • Bewezen ‘trusted advisor’ op C-level: Boardroom ervaring is een must.
  • Focus op strategie en ontwikkeling cure, care en GGZ.
  • Je hebt overzicht en analytisch vermogen én bestuurlijke en politieke sensitiviteit
  • Naast inhoudelijke kennis ook in bezit van ruime procesvaardigheden: Je kan werkconferenties ontwerpen en begeleiden en het krachtenveld van het cliëntsysteem bedienen.
  • Ervaring als project- en/of programmamanager en in staat een complexe opdracht met deelactiviteiten te overzien.
  • Gewend samen te werken in opdrachten.
  • Ondernemend ingesteld en in bezit van een voldoende netwerk om daarin opdrachten te verwerven. 

Arbeidsvoorwaarden

Salaris en winstdeling in onderling overleg vast te stellen
Doorgroei naar aandeelhouderschap is mogelijk

Wanneer je bij ons past…

… kun je contact opnemen met Margrietha Wats op 06 – 5473 3407. Of bezoek onze website www.galangroep.nl voor meer informatie.

Meer weten over deze vacature? Of reageren als de reactietermijn reeds gesloten is?
Vul dan onderstaand contactformulier in, of neem contact met ons op via: +31 (0)35 694 8000