Secretaris-Directeur Regio Foodvalley
(reactietermijn gesloten)

Introductie

Achtergrond van de functie

Welkom bij Regio Foodvalley. Een samenwerkingsverband tussen overheid, onderwijs, en ondernemers. Samen met al deze partners werken wij elke dag aan onze missie: samen de topregio te zijn op het gebied van onze belangrijke specialisatie agrifood. En samen een duurzame en aantrekkelijke regio te zijn én te blijven voor ondernemers en inwoners. Een omgeving waar het goed wonen, werken en ondernemen is.

Hoe wij dat doen?

Wij werken aan de hand van onze Strategische Agenda. Wij focussen op zeven thema’s voor maximale impact. Denk aan thema’s als vitale landbouw, energietransitie en circulaire economie. Meer informatie over onze huidige Strategische Agenda vind je op onze website. Momenteel wordt er gewerkt aan een nieuwe Strategische Agenda 2026-2030.

Daarnaast maakt Regio Foodvalley ook onderdeel uit van Food NL. Dit is een samenwerking met de regio’s: AgriFood Capital, Greenport Venlo en Fruitdelta Rivierenland. Door onze krachten samen te bundelen kunnen we beter opkomen voor onze regionale en economische belangen. Dit doen wij door binnen en buiten Nederland een lobby te voeren op het gebied van eiwittransitie, voeding & gezondheid, voedselverspilling en voedselveiligheid.

Regio Foodvalley staat aan de vooravond van ingrijpende ruimtelijke veranderingen. Zowel op het gebied van de toekomst van het landelijk gebied als een grote schaalsprong in woningbouw, bereikbaarheid, economie en leefomgeving. Bij ons komt alles samen en hebben wij het hardnekkige voornemen om te zorgen voor een aantrekkelijk leefbaar stedelijk gebied, dichtbij goed ontsloten groene uitloopgebieden zoals natuur en agrarisch cultuurlandschap. In het agrarisch gebied is volop ruimte voor ondernemerschap en eigenheid, ook al ziet dat er in de toekomst vaak anders uit dan wij gewend zijn. De acht gemeenten van Regio Foodvalley werken hierin volop samen met ministeries, provincies, waterschappen en marktpartijen.

Wij zijn trots op wat er al is bereikt, maar rusten niet op onze lauweren. Integendeel zelfs: wij zijn klaar voor de volgende stap en blijven daarom investeren in onze regio én in onze samenwerking. Want er is wat dat betreft nog genoeg te doen. Wij zijn op zoek naar een inspirerende, empathische en energieke secretaris-directeur Regio Foodvalley, die de kansen en uitdagingen van morgen begrijpt en ons daarbij verder helpt. Binnen onze regionale samenwerking en op ons kantoor. Zodat de volgende stap in onze ontwikkeling ons ook daadwerkelijk vooruit helpt.

De functie zelf

De rol van secretaris-directeur Regio Foodvalley is voor ons een cruciale en een met meerdere lagen.

Het regiokantoor Foodvalley

Zo ben je eindverantwoordelijk voor de organisatie van het regiokantoor, waar ca. 25 mensen werken. Voor hen ben je een goed werkgever en sparringpartner voor de complexe, inhoudelijke vraagstukken waar we dagelijks aan werken. Je zorgt voor de juiste randvoorwaarden zodat zij kunnen excelleren. Je hebt affiniteit met de onderwerpen waaraan ze werken, zoals ruimtelijke en economische thema’s en de grote opgaven van deze tijd.

Maar de inhoudelijke expert hoef je niet te zijn. Jouw rol is het ontsluiten van hun expertise en deze te koppelen aan de bestuurlijke opgaven en de praktische uitvoerbaarheid ervan. En intussen zorg je er ook voor dat de bedrijfsvoering op rolletjes loopt en dat er rust en vertrouwen is in de organisatie.

Het samenwerkingsverband

Acht gemeenten werken samen om ons doel te bereiken. Het gaat om de gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Rhenen, Renswoude, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen (bijna 380.000 inwoners). Je bent een belangrijke speler in dit bestuurlijk samenwerkingsverband waarin zowel bestuurders, raadsleden als ambtenaren behoefte hebben aan advies en richting over de vele uiteenlopende zaken die Foodvalley vanuit hun werk raakt (en omgekeerd). Jij zorgt er samen met je team voor dat bestuurders en andere stakeholders in de juiste positie gebracht worden zodat we samen kunnen excelleren. Niet alleen binnen Regio Foodvalley maar ook daarbuiten bij provincies, het Rijk en Brussel. Je vindt daarin makkelijk je weg en zorgt voor verbinding, volgt op en borgt dat de hieruit vloeiende acties ook leiden tot het gewenste resultaat.

De triple-helixsamenwerking en Economic Board

Daarnaast ben je van betekenis in onze triple-helixsamenwerking en Economic Board. In de Economic Board zitten naast de overheid ook vertegenwoordigers van onderwijs (en kennisinstellingen) en ondernemers. Ook voor hen ben je een belangrijke sparringpartner, zowel op de thema’s die voor hen belangrijk zijn alsook op het creëren van de juiste randvoorwaarden om daarbij samen verder te komen.

Kortom, dit is een positie waar je op meerdere borden tegelijkertijd schaakt en dat middenin de samenleving!

Wat zien wij het liefste bij jou?

Dat je een moderne en gedreven netwerker, leidinggevende en professional bent. Een toegankelijke en logische gesprekspartner voor onze stakeholders met affiniteit op de thema’s die binnen Regio Foodvalley spelen. Met serieuze ervaring als (eindverantwoordelijk) leidinggevende, liefst in het openbaar bestuur (maar dat hoeft niet). Je beweegt je daarbij gemakkelijk en met plezier binnen de lokale en regionale netwerken in en rondom Foodvalley.

Je hebt daarbij oog voor ieders belang en je hebt het vermogen om zaken met draagvlak gedaan te krijgen. Je beschikt over politiek-bestuurlijke sensitiviteit en bent een natuurlijke evenwichtige gespreks- en sparringpartner voor onze medewerkers én stakeholders onder meer vanuit organisatiekundige en veranderkundige kwaliteiten. Je hebt strategische vermogens, bent niet formalistisch ingesteld, overziet het grotere geheel, geeft op natuurlijke wijze leiding aan de medewerkers van het regiokantoor en staat daarbij voor je mensen. Daarnaast ben je in staat een professionele aanspreekcultuur en tegenkracht te stimuleren en creëren. Tenslotte beschik je over een academisch werk- en denkniveau.

Wat hebben we jou te bieden

Een baan waarmee je impact hebt op onze regio en ver daarbuiten. In een informele organisatiecultuur, waar oog is voor een goede werk- en privébalans. Verder mag je rekenen op:

  • Een tijdelijk of vast contract, Foodvalley gaat graag een meerjarig commitment met je aan.
  • Een salaris in schaal 16 van maximaal € 9.614 bruto per maand (bij 36 uur per week).
  • 27 vakantiedagen per jaar (als je fulltime werkt).
  • Een vrij besteedbaar bedrag van 17,05% van je brutosalaris. Dit bestaat onder andere uit de vakantie- en eindejaarsuitkering.
  • Ruimte om jezelf te ontwikkelen door cursussen en trainingen.
  • Een werkplek in het centrum van Ede, goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Hoe verloopt het selectieproces

De werving- en selectieprocedure wordt begeleid door Reian Gerrits en Gerard Kuipers van de Galan Groep. Zij zullen de gesprekken voeren met (in potentie) voor de functie geschikte kandidaten, daaruit volgt een presentatie aan de opdrachtgever. Op basis hiervan worden kandidaten uitgenodigd voor de selectiegesprekken.

Planning

Sluiting reactietermijn: 12 mei 
Voorselectiegesprekken: 14 & 15 mei
Eerste ronde selectiegesprekken: 23 mei
Adviesronde: 29 mei
Tweede ronde selectiegesprekken: 12 juni
Gesprek eind kandidaat: nader te bepalen
Benoeming door het DB: 27 juni
Arbeidsvoorwaardengesprek: nader te bepalen

Geïnteresseerde kandidaten wordt gevraagd de data van de (voor)selectiegesprekken alvast te reserveren in hun agenda. De procedure wordt tegelijkertijd in- en extern opengesteld. Een ontwikkelassessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Interesse

Via onderstaande button kun je je CV en motivatiebrief uploaden.

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Reian Gerrits of Gerard Kuipers van de Galan Groep via telefoonnummer 035 – 694 8000.

Meer weten over deze vacature? Of reageren als de reactietermijn reeds gesloten is?
Vul dan onderstaand contactformulier in, of neem contact met ons op via: +31 (0)35 694 8000