PME Hoofd Ingenieur/afdelingshoofd realisatie Stedelijke Objecten
(reactietermijn gesloten)

Introductie

1 De organisatie

Werken voor de gemeente Rotterdam is werken voor een stad die zichzelf steeds opnieuw uitvindt. Die bekend staat als innovatief en internationaal. Een stad ook met complexe vraagstukken en grote maatschappelijke opgaven. In deze voorhoede werk jij, voor en samen met meer dan 620.000 Rotterdammers. Bij zo’n stad hoort een eigentijdse overheid. Wij bieden je ruimte en kansen om Rotterdam en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen. Met arbeidsvoorwaarden die dat mogelijk maken.

Stadsontwikkeling bouwt aan een sterke economie en een aantrekkelijke woonstad, met hart voor Rotterdam en de mensen die er komen, wonen en werken. Wij initiëren en begeleiden ruimtelijke en economische investeringen in Rotterdam. Daarbij zijn wij zowel publiek ontwikkelaar als kwaliteitsbewaker. Met gericht verkeersbeleid en een duurzame infrastructuur houden wij Rotterdam bereikbaar. En met ons vastgoed huisvesten wij belangrijke publieke diensten en voorzieningen. Stadsontwikkeling geeft – samen met private en publieke partners – vorm aan de stad en houdt de stad in vorm.

2 De afdeling

Het Ingenieursbureau Rotterdam (IBR) vormt een belangrijk onderdeel van de directie Projectmanagement en Engineering (PME). Ongeveer 500 collega’s zetten zich in voor het realiseren van de technische opgaves in de stad. Met als missie: Samen bouwen en onderhouden wij de stad! Als IBR kennen wij de stad door en door. Wij zien zowel onder als boven de grond wat er speelt en ontwikkelen vandaag al de technische oplossingen voor morgen. Wij koesteren onze jarenlange ervaring en staan tegelijkertijd open voor innovaties. Het is onze ambitie het effect van elke ingreep in de stad zo groot mogelijk te maken. Of het nu gaat om water- en rioolsystemen, groen, energiesystemen, materialenstromen in de stad, schone lucht, internet of things of het gebruik van de ondergrond. Elke Rotterdammer kan erop rekenen dat wij deze systemen samen met onze partners ontwerpen, vernieuwen, verjongen en de samenhang tussen deze systemen optimaal benutten. In de vorm van concrete projecten zetten wij – met kennis van techniek, stad en markt – de wensen van onze partners en bestuurders om in praktische, zichtbare en onzichtbare resultaten.

De afgelopen jaren heeft Rotterdam zich geweldig ontwikkeld. Onze stad is nu de plek waar je moet zijn. Op deze positieve, nieuwe energie bouwen wij verder. Om dit voor elkaar te krijgen is een brede samenwerking met alle betrokkenen partners binnen en buiten de gemeente essentieel. Het concern vraagt om publiek leiderschap dat in samenhang en vanuit integraliteit gericht is op het realiseren van maatschappelijke resultaten in verbinding met de stad en regio, de ambtelijke organisatie en het politiek bestuur.

3 Jouw functie

Hoe laten wij de stad functioneren, nu en in de toekomst? Samen met de directeur PME en mede MT-leden is dit de vraag waarvoor jullie komende jaren aan de lat staan. Met jouw civiele achtergrond lever jij een essentiële bijdrage aan de visievorming en kennisontwikkeling met betrekking tot grotere transities en opgaves die gaande zijn in de stad (bijvoorbeeld energietransitie, circulariteit, verdichtingsopgave, de civiele techniek, future proof grond-, weg- en waterbouw). Met jouw ervaring in het fysieke domein ben jij de inhoudelijke sparringpartner binnen het MT en voor de organisatie. Dit alles vraagt om een gedreven en inhoudelijk sterke manager die graag het verschil wil maken.

4 Jouw profiel

Je werkt voor de gemeente Rotterdam, dus met jouw proactieve en ondernemende instelling zit het wel goed. Met jouw achtergrond in de civiele techniek weet je anderen mee te nemen in de technische uitdagingen. Door jouw ervaring met complexe technische vraagstukken in een stedelijke omgeving herken je de risico’s. Samen met drie andere MT-leden vormen jullie een visie en weet je jouw omgeving te inspireren en te faciliteren voor de uitdagingen waar onze professionals voor staan.

Bij voorkeur beschik je over:

  • Een afgeronde WO-opleiding Civiele Techniek of Werktuigbouwkunde;
  • Meer dan vijf jaar relevante projectmatige ervaring als Senior Engineer met aansturende taken naar collega’s, een en ander bij voorkeur opgedaan binnen een professioneel ingenieursbureau;
  • Drie tot vijf jaar werkervaring in een vergelijkbare leidinggevende functie;
  • Deskundigheid op het gebied van maatschappelijke transities (bijvoorbeeld digitalisering, watertransitie, klimaatverandering) en heb je specifieke kennis met betrekking tot circulaire economie en energie transitie;
  • Ervaring met het werken in een politiek-bestuurlijke en complexe omgeving.

5 Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden je een uitdagende rol bij een dynamische werkgever waarbij al je leidinggevende talenten tot hun recht kunnen komen. Inschaling vindt bij voorkeur plaats in schaal 15, uiteraard is dit afhankelijk van je ervaring. Je salaris in schaal 15 bedraagt maximaal € 7.524,– bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.

Naast je salaris ontvang je een individueel keuzebudget van circa 17,05% en hebben wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden. En wat ook zeker niet verkeerd is, is je werkplek op een echte A-locatie in De Rotterdam met prachtig uitzicht op de Erasmusbrug.

6 Procedure

Wij laten ons in de procedure voor werving en selectie bijstaan door Ton Hardonk en Walter Huurdeman van de Galan Groep. De werving vindt plaats via online werving op Intermediair.nl, alsmede via sociale media en search. Een eerste selectie zal door beide adviseurs worden uitgevoerd. Zij adviseren ons over de uit te nodigen kandidaten. De selectiecommissie besluit welke kandidaten in procedure worden genomen. Een assessment kan deel uit maken van de procedure. Begin januari 2021 zal de procedureplanning nader worden geconcretiseerd.

Sluiting reactietermijn: 15 januari 2021

7 Informatie

Voor informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Ton Hardonk en/of Walter Huurdeman, partners bij de Galan Groep, telefoon 035-694 8000.


Meer weten over deze vacature? Of reageren als de reactietermijn reeds gesloten is?
Vul dan onderstaand contactformulier in, of neem contact met ons op via: +31 (0)35 694 8000