Manager Wonen en Klant

Introductie

De functie

Voor Baston Wonen zoekt De Galan Groep een ervaren en verbindende manager Wonen en Klant. Een manager die graag meebouwt aan Baston Wonen en specifiek aan de afdeling Wonen en Klant. Je draagt bij aan de realisatie van de organisatie-brede maatschappelijke ambities en weet deze te vertalen naar de gewenste ontwikkelingen (op inhoud, processen en mensen) binnen jouw afdeling. Een manager die er veel plezier in schept zijn/haar medewerkers hierin te ondersteunen en binnen het MT het huurdersperspectief stevig te vertegenwoordigen. Spreekt deze uitdaging je aan, laat dan van je horen.

Een manager Wonen en Klant die kan bouwen aan onbezorgd wonen

Over Baston Wonen

Baston Wonen is met ongeveer 4.000 woningen de grootste maatschappelijke verhuurder in de gemeente Zevenaar. Hier verhuurt Baston Wonen sociale huurwoningen in een prettige leefomgeving. De organisatie bestaat uit ongeveer 40 medewerkers die zich inzetten om de missie van Baston Wonen vorm te geven.

Onze missie: Wij werken aan onbezorgd wonen.
Wij willen dat (toekomstige) huurders zich geen zorgen hoeven maken over kwalitatief goede sociale huurwoningen in leefbare, vitale wijken waar mensen wonen in harmonie en verbinding met elkaar.

Koersplan
Baston Wonen heeft haar beleid vastgelegd in een (concept) Koersplan 2024-2028. De titel van dit koersplan is ‘Samen werken aan onbezorgd wonen’. De kernboodschap is dat Baston Wonen een bevlogen verhuurder van sociale woningen in de gemeente Zevenaar is, maar ook meer wil zijn dan dat. Namelijk een verhuurder zijn die contact belangrijk vindt, verantwoordelijkheid wil nemen zodat huurders zich over het wonen geen zorgen hoeven maken. Naast wettelijke taken en dagelijkse werkzaamheden op het gebied van beschikbaarheid, betaalbaarheid, leefbaarheid, verduurzaming en onderhoud van sociale huurwoningen, richt Baston Wonen zich de komende jaren op vier thema’s.

Welkom Wonen Samen en Ontwikkelen.

Baston Wonen staat de komende jaren voor grote uitdagingen waaronder het bouwen van 400 woningen; de verduurzaming van 2000 bestaande woningen, meer aanwezigheid in de buurt/wijken met inzet op samenwerking op het gebied van leefbaarheid en wonen en zorg. Daar hoort de verdere professionalisering van onze afdeling Wonen en Klant ook bij met een accent op ontwikkeling van (digitalisering van) processen binnen het Klantcontactcentrum, verhuur, incasso en sociaal beheer en de ontwikkeling van medewerkers.

Voor deze uitdaging zoeken wij een stevige ervaren manager en bouwer die ons helpt bij de realisatie van onze ambities; organisatie breed vanuit de rol als MT lid, en specifiek bij de opgaves binnen de afdeling Wonen en Klant vanuit de rol van manager.

Wie zoeken wij?

De functie en uitdagingen

Baston Wonen is volop in ontwikkeling. Er zijn ambitieuze opgaves waar men met elkaar met veel plezier en enthousiasme aan werkt. De realisatie van nieuwe woningen, het verduurzamen van het bestaande woningbezit en het verder ontwikkelen van de leefbaarheid in de buurten zijn belangrijke opgaven waar de afdelingen Vastgoed, Bedrijfsvoering en Wonen en Klant aan werken. Binnen deze dynamiek werk jij als manager Wonen en Klant samen met je MT-collega’s, de manager bedrijfsvoering en manager vastgoed. Ondersteunt door de HR-businesspartner en onder leiding van de directeur bestuurder die jou rechtstreeks aanstuurt.

Afdeling Wonen en Klant

Ook de afdeling Wonen en Klant (15 fte: klantenservice, verhuur, incasso, sociaal beheer en beleid) is volop in ontwikkeling. Processen en projecten worden verder geprofessionaliseerd. Er ligt een opgave om meer integraal en procesgericht te gaan werken. En men is gestart met Resultaat Gericht Samenwerken wat verdere uitrol binnen de gehele organisatie vraagt.

Eigenaarschap en samenwerking

Als manager Wonen en Klant zie je wat er in de samenleving gebeurt, speelt daarop in en vertaalt dit binnen de organisatie of afdeling. Je ziet uitdagingen als een kans voor verbeteringen. Verbeteringen die volgens jou niet alleen bestaan uit het vormen van kaders of regels. Je gelooft in de kracht van eigenaarschap en samenwerking en stimuleert dit binnen de afdeling en bij je medewerkers. Wij zijn ook benieuwd naar jouw visie op ‘onbezorgd wonen’ en je vertaling ervan naar de professionele doorontwikkeling van onze organisatie, processen en de afdeling Wonen en Klant. Belangrijke speerpunten voor jou zijn:

 • De doorontwikkeling van het team Klantenservice naar een professioneel klantcontactcentrum.
 • Het verder verbeteren en digitaliseren van de dienstverlening, het toewerken naar 80% afhandeling van eerstelijns contacten en gericht investeren in het professionaliseren van de afdeling en de ontwikkeling van collega’s en het team.
 • Proactief werken aan leefbaarheid, eind 2023 is een leefbaarheidsbeleid opgesteld. Sinds halverwege 2024 is een functie van sociaal wijkbeheerder aan het team Sociaal toegevoegd. Met als doel; proactief werken aan sociaal beheer en zichtbaarheid in de wijk vergroten.
 • Inzet op intensieve samenwerking met onze ketenpartners. Het verder opbouwen en onderhouden van een netwerk is van groot belang om goede aansluiting te vinden bij de volkshuisvestelijke opgaven in Zevenaar.
 • De verhuurconsulenten van team Verhuur hebben de verantwoordelijkheid om zowel het mutatieproces (kwaliteit woningen) te borgen als het verhuisproces (vertrekkende en nieuwe huurder) te realiseren. Hiermee realiseren wij dat wij klantgerichter en efficiënter gaan werken in de stappen van huuropzegging, onderhoud en sleuteloverdracht. Als manager Wonen en Klant toets je of de voortgang van deze verbetering aansluit bij onze tactische en strategische doelen.

Kortom, veel uitdagingen in een dynamische omgeving waarmee jij als bouwer en -ontwikkelaar samen met je mensen aan de slag mag. Voel je je aangesproken, dan nodigen wij je graag uit om met ons in gesprek te gaan.

Wat vragen wij aan kennis en ervaring

Op basis van deze werkzaamheden en uitdagingen stellen wij de volgende eisen en wensen aan je kennis- en ervaringsprofiel:

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo+/wo in een relevante studierichting.
 • Kennis van, en inzicht in, de volkshuisvesting en relevante wet- en regelgeving is een duidelijke pré.
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een (integrale) managementfunctie. Bij voorkeur opgedaan in de woonsector, maar mag diverser binnen de (semi)publieke sector.
 • Je bent maatschappelijk betrokken, weet wat speelt, hebt oog voor sociaal maatschappelijke vraagstukken/ontwikkelingen en weet dit intern te vertalen.
 • Je hebt ervaring met bedrijfsvoering en de toepassing of ontwikkeling en implementatie van (financiële) stuurinformatie op basis waarvan beleid getoetst en doorontwikkeld kan worden.
 • Je hebt ervaring met klantgericht werken en kunt daar voorbeelden van geven.
 • Je kunt met je veranderkundige ervaring en inzichten je team uitstekend faciliteren in hun ontwikkeling en hebt daarnaast ervaring met initiëren en stimuleren van eigenaarschap en samenwerking.

Welke persoonseigenschappen passen bij ons

 • Je kunt goed reflecteren, naar jezelf en naar anderen. Bent kritisch, opbouwend en staat zelf ook open voor andere meningen.
 • Je bent koersvast, standvastig en hebt lef.
 • Je bent een verbinder en bouwer die kaders biedt, waar nodig beslissingen neemt en staat voor je mensen. Je bent proactief, stemt tijdig af met je collega managers en bent resultaatgericht.
 • Je bent collegiaal, zoekt de synergie.
 • Je bent empathisch, gaat uit van vertrouwen, hebt geduld en laat je niet ‘snel uit het veld slaan’.
 • Je bent klantgericht: intern naar de eigen organisatie en extern, waarbij je organisatiesensitief handelt en over een ‘politieke antenne’ beschikt.
 • Je werkt vanuit een goede balans tussen ziel en zakelijkheid naar het samen bereiken van resultaat.

Baston Wonen biedt

Een afwisselende en uitdagende baan in de dynamische groeigemeente Zevenaar in Gelderland. Met ruim 40 collega’s werk je op een open en prettige wijze samen in een informele en resultaatgerichte en warme sfeer. Je afdeling bestaat uit enthousiaste medewerkers die samen met jou resultaten willen boeken.

Je start met een jaarcontract met de nadrukkelijke intentie om daarna vast in dienst te komen. Je salaris is in schaal M van de cao Woondiensten (vanaf € 5.653,– tot maximaal € 8.080,– bij fulltime dienstverband), 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering naast een goede pensioenvoorziening. Daarnaast een reiskostenvergoeding en/of thuiswerkvergoeding en mogelijkheden voor hybride werken met uitstekende thuiswerkfaciliteiten naast een persoonlijk loopbaanontwikkelbudget. Verder bieden wij je de mogelijkheid tot het volgen van opleidingen.

Procedureplanning

Beoogde Planning

 • Sluiting reactietermijn:                                      1 september 2024
 • Gesprekken voorselectie bij ons in Baarn:  2, 3 of 4 september
 • Eerste ronde selectie- en adviesgesprek:     11 september (16 september reservedatum)
 • Arbeidsvoorwaardengesprek:                          19 september
 • Beoogde datum indiensttreding:                    1 december 2024

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. Heb je interesse, wij zien graag je cv en motivatie tegemoet.

 Informatie

De werving- en selectieprocedure wordt begeleid door Reian Gerrits en Mathé Arends consultants bij de Galan Groep. Wij nodigen je graag uit om contact met ons op te nemen als je meer over de inhoud van de functie en organisatie wilt weten. Wij zijn bereikbaar via 035-6948000.

Meer weten over deze vacature? Of reageren als de reactietermijn reeds gesloten is?
Vul dan onderstaand contactformulier in, of neem contact met ons op via: +31 (0)35 694 8000