Directeur NPi
(reactietermijn gesloten)

Introductie

1    De functie

Het Nederlands Paramedisch Instituut (hierna NPi) is een geziene aanbieder van opleidingen en kennis voor paramedische professionals in Nederland. Voor deze stichting zoeken wij een nieuwe directeur (0,8- 1 fte). Je volgt de huidige directeur op die eind 2024 de pensioengerechtigde leeftijd zal bereiken. Het NPi zoekt een ondernemende directeur die de organisatie succesvol naar nog meer impact kan leiden en de kansen die er liggen kan verzilveren. 

2    De organisatie

Het NPi heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een efficiënte en financieel gezonde organisatie die zich richt op informatievoorziening, bijscholing en opleidingen voor paramedische professionals (fysio- en ergotherapeuten) in de bewegingszorg. De 15 medewerkers (11 fte) verzorgen de dienstverlening samen met een netwerk van ruim 500 docenten, cursusleiders en themaexperts. 

De directeur geeft leiding aan een team bestaande uit: 5 cursuscoördinatoren, 3 vakreferenten, 1 medewerker facilitair, 1 medewerker HR administratie en 5 medewerkers op het secretariaat. Daarnaast heeft het NPI een controller en een HR coördinator (beiden werkzaam op ZZP basis). De directeur- bestuurder legt verantwoording af aan de raad van toezicht. Deze bestaat uit drie leden.  

Het NPi verenigt in haar netwerk de koplopers in kennis in de paramedische bewegingszorg. De organisatie heeft een goede naam en is goed gepositioneerd. Vanuit die solide basis kan het NPi nog meer kansen benutten en zich verder ontwikkelen.

Strategische kansen kunnen bijvoorbeeld zijn: 

 • Het uitbreiden, vernieuwen en (nog) aantrekkelijker maken van de opleidingen, bijvoorbeeld door verdere digitalisering. 
 • De vertaling van de ontwikkelingen en vragen in de sector naar uitbreiding van de dienstverlening naar andere doelgroepen of markten (internationalisering) en de daarbij behorende netwerken.
 • Verder ontwikkelen van de interne organisatie en kansen geven aan medewerkers.

Kortom alle mogelijkheden om met de medewerkers verder te bouwen aan nog meer impact.

3    Het profiel

Besturingsopgave 
Vanuit de solide basis die er staat kan je op een inspirerende manier de dienstverlening ontwikkelen en vernieuwen. Dat betekent behouden en uitbouwen van de bestaande klantenbasis en het verder ontwikkelen en innoveren van de kennisoverdracht en onderwijsconcepten voor professionals. Niet alleen bij fysiotherapie, maar ook in andere paramedische beroepen liggen mogelijk kansen voor het NPi. Ook het (internationale) veld is sterk in beweging en biedt kansen. De zorgsector staat onder druk en dat daagt uit tot innovatie. Je kan samen met de professionals en een prachtig netwerk van gerenommeerde experts invulling geven aan een nieuwe strategie met mogelijke nieuwe doelgroepen en marktgebieden. Vanuit de intentie om dit vanuit nog meer gedeeld leiderschap vorm te geven.  

Wie ben je?
Je bent een innovatieve, pragmatische en ondernemende strateeg. Je doet dat samen met de professionals en de experts in het netwerk. Je vindt het leuk om te bouwen en de organisatie te ontwikkelen. Dat doe je met visie en op basis van jouw ervaring met onderwijsinnovatie en (digitale) dienstverlening. Je snapt het proces van opleiden van professionals en de klantgerichtheid die daarbij hoort. Je hebt ervaring met leidinggeven aan professionals. Ervaring met het werken met een netwerk van opleiders strekt tot aanbeveling. Dat doe je met inzet van uitstekende interpersoonlijke vaardigheden. Op een prettige maar duidelijke wijze neem je de professionals van het NPi mee in de nieuwe fase. 

Kennis en ervaring 

 • Analytisch en strategisch sterk (academisch werk-/denkniveau).
 • Strategisch inzicht, oog voor innovatie en ondernemend.
 • Bewezen ervaring in het ontwikkelen, implementeren en handhaven van beleid en een gedragen visie.
 • Ervaring met de zakelijke/commerciële kant van opleiden van professionals.
 • Stevige leidinggevende ervaring, bij voorkeur als manager in het onderwijs aan professionals.
 • Minimaal affiniteit, bij voorkeur ervaring en een relevant netwerk in de sector voor bewegingszorg.

Persoonlijkheid en stijl
We zoeken een dynamische persoonlijkheid die:

 • voor de visie van het NPi gaat en staat; 
 • besluitvaardig, rol- en koersvast is, aanspreekt en consistent is;
 • vanuit een heldere filosofie situationeel leiding geeft en voor gezonde zakelijkheid zorgt;
 • communicatief sterk is: zeggen wat je doet, doen wat je zegt en uitleggen waarom; 
 • samenwerkingsgericht is, in- en extern verbindend vanuit een maatschappelijk perspectief; 
 • gevoel voor timing en processen heeft, slim draagvlak en verbinding kan organiseren, maar ook prioriteiten stelt en af en toe doorpakt;
 • authentiek, integer en betrokken is en over zelfkennis beschikt;  
 • waarderend en ontwikkelingsgericht is; 
 • zichtbaar, toegankelijk en letterlijk nabij is.

4    NPi biedt

De kans om vanuit een stevige basis, een goede naam en financieel gezonde positie de organisatie verder te ontwikkelen en de maatschappelijk relevante dienstverlening blijvend up to date te houden en uit te breiden. Vanuit een eindverantwoordelijke positie, binnen een slagvaardige organisatie, met een mooi team, in een goed geoutilleerde omgeving met een goede, warme sfeer. 
 
Salaris: minimaal € 6.412,– maximaal € 9.079,– per maand, exclusief 8 % vakantiegeld. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring. 

Standplaats Amersfoort, gevraagde inzet 0,8-1 fte.

Startdatum 1 mei of zoveel eerder als mogelijk met het oog op een zorgvuldige overdracht.  

5    Procedureplanning

 • Sluiting reactietermijn: 21 januari 2024.
 • Voorselectiegesprekken: 24 en 25 januari 2024 door Coen Massier en Margrietha Wats in Baarn.
 • Eerste ronde selectiegesprekken: 2 februari 2024 in de middag.
 • Gesprek adviescommissie: 5 februari middag of 6 februari 2024.
 • Tweede ronde selectiegesprekken: 9 februari 2024 in de middag.

Geïnteresseerde kandidaten wordt gevraagd de data van de (voor)selectiegesprekken alvast te reserveren in hun agenda. De procedure staat tegelijkertijd in- en extern uit.

6    Informatie

Voor nadere informatie over de procedure en de inhoud van het profiel kan contact worden opgenomen met Margrietha Wats of Coen Massier via 035 – 6948000.

Meer weten over deze vacature? Of reageren als de reactietermijn reeds gesloten is?
Vul dan onderstaand contactformulier in, of neem contact met ons op via: +31 (0)35 694 8000