Clustermanager Bedrijfsvoering

Introductie

1. De organisatie

Roermond is de stad van ambitie, daadkracht en verbinding. Een historische stad voor jong en oud, die zorgt voor elkaar, met een bloeiende economie in Retail, Leisure en Industrie, en samen werkt aan duurzame ontwikkeling. Als regenboogstad staan wij voor een inclusieve samenleving. Dit diverse karakter vinden wij ook belangrijk in onze eigen organisatie. Verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten vergroten de denkkracht en mogelijkheden van de gemeente Roermond.

Hiermee willen wij optimaal aansluiten bij de behoeften uit de samenleving. Het maakt niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft, hoe oud je bent en van wie je houdt. Wij zijn vooral nieuwsgierig naar jouw drive om Roermond steeds mooier te maken. Welke bijdrage wil jij leveren aan os Remunj?

2. De functie en positie

Cluster Bedrijfsvoering

Het cluster Bedrijfsvoering binnen de gemeente Roermond is verantwoordelijk voor de inhoudelijke en integrale advisering en ondersteuning van het bestuur, organisatie en management op het gebied van bedrijfsvoering. Samen met de overige bedrijfsvoeringsclusters (Bedrijfsondersteuning, Informatievoorziening, Beheer Vastgoed & Facilitymanagement ) wordt gewerkt aan het op orde brengen en adviseren op de bedrijfsvoering van alle clusters van Gemeente Roermond.  Cluster Bedrijfsvoering kent de adviseurs op de volgende onderwerpen: Financiën, Personeel en Organisatie,  Strategie, Inkoop en Subsidie, Juridische Zaken en Rechtsbescherming, Communicatie, Kabinet en Bestuur.

Sinds juli 2020 werken wij in een nieuwe organisatiestructuur. Met de introductie van het nieuwe organisatiemodel is de focus nu op de doorontwikkeling van de organisatie. De ontwikkeling is gericht op het vergroten van de flexibiliteit en wendbaarheid van de organisatie en het versterken van de weerbaarheid van medewerkers en organisatie. Hierbij ook de focus op de best passende positionering van clusteronderdelen en/of verschillende disciplines binnen bedrijfsondersteuning dan wel in integratie met de andere stuurlijnen. Door dit sturingsmodel en de organisatieontwikkeling dragen medewerkers in de organisatie bij aan het boeken van resultaten op maatschappelijke opgaven én aan het efficiënt en effectief uitvoeren van reguliere taken.

Als clustermanager ga je samen met de medewerkers werken aan onder andere het verder verstevigen van de adviesfunctie en -vaardigheden en draagt essentieel bij aan de doorontwikkeling van de organisatie. Je legt een accent op resultaatgericht werken, de ontwikkeling van medewerkers en teams en het tot stand brengen van zuiver samenspel tussen raad, bestuur en ambtelijke organisatie. Hierbij ook de focus op de best passende positionering van clusteronderdelen en/of verschillende disciplines binnen bedrijfsvoering dan wel in integratie met de andere stuurlijnen. Door dit sturingsmodel en de organisatieontwikkeling dragen medewerkers in de organisatie bij aan het boeken van resultaten op maatschappelijke opgaven én aan het efficiënt en effectief uitvoeren van reguliere taken

Wat vragen wij aan werkervaring en opleidingsachtergrond

 • Je hebt een passende wo-opleiding (bedrijfsvoering/bestuurlijk/etc.) eventueel aangevuld met relevante modules (management, etc.);
 • Je hebt minimaal 5 tot 8 jaar ervaring in soortgelijke managementrollen, bij voorkeur opgedaan in overheidsorganisaties, in elk geval in het publiek domein, maar wij laten ons ook graag verrassen.
 • Je hebt ervaring met organisatieontwikkeling en een aantoonbaar track record in leiderschap en organisatieontwikkeling.
 • Je hebt ervaring met beleidsadvisering in bestuurlijke context en weer deze te vertalen naar de medewerkers binnen het cluster.
 • Het is een vereiste dat je inhoudelijke ervaring hebt met alle aspecten van bedrijfsvoering en de vraagstukken die wij in het profiel geschetst hebben.
 • Daarnaast heb je ervaring met projectmatig en programmatisch werken, hebt overzicht en werkt en stuurt planmatig.
 • Je hebt visie op, en ervaring met, concepten van klantgericht werken binnen een overheidsorganisatie.

Wij herkennen in jou het volgende competentieprofiel

Binnen de gemeente Roermond hebben wij drie belangrijke kernwaarden geformuleerd die passen bij de inhoudelijke uitdagingen zoals geschetst. Die kernwaarden zijn: verantwoordelijkheid, lef en ondernemerschap. Dat zien wij graag terug in het volgende profiel en competenties.

Je bent een authentieke en ervaren leidinggevende die zorgt voor beweging en medewerkers stimuleert het beste uit zichzelf te halen. Je hebt aantoonbaar ervaring met het aansturen van bedrijfsvoering(afdelingen) en bij voorkeur ook opgedaan binnen overheidsorganisaties. Je ervaring en proactieve instelling maakt dat je in staat bent de afdeling een stap vooruit te brengen en overzicht te behouden op de ingezette ontwikkelingen. Je hebt lef, weet mensen te stimuleren en ook reflectief te zijn, leerervaringen te laten opdoen. Dat doe je zelf ook. Daarnaast ben je:

 • Analytisch, en hebt snel inzicht in (complexe)vraagstukken die zich voordoen;
 • Bestuurlijk sensitief, je weet de juiste toon te raken en je adviezen en contacten te leggen;
 • In staat te delegeren en weten je medewerkers met welk mandaat zij kunnen werken;
 • Sterk communicatief en ook duidelijk in het maken van afspraken;
 • Mensgericht, hebt oog voor de behoefte van individuele medewerkers en bent voor hen ook een inspiratiebron;
 • In staat om als team op effectieve wijze doelen en prioriteiten te bepalen en benodigde acties, tijd en middelen te plannen om de gestelde doelen te bereiken.
 • Samenwerken zit in jouw DNA en daarmee zorg je voor een goede sfeer;

3. Wat hebben wij jou te bieden

Wij bieden je een uitdagende plek in een gedreven en enthousiast team waar samenwerking vanzelfsprekend is. Een organisatie (en cluster) in ontwikkeling met ruimte voor en behoefte aan jouw input.

 • Een salaris in schaal 13 van minimaal €4.965,- en maximaal € 6.616,-.
 • Goede arbeidsvoorwaarden o.a. uitloopschalen, ICT voorzieningen, reiskostenvergoeding en IKB. Het IKB bedraagt 17,05% van je bruto jaarsalaris en kun je inzetten voor bijvoorbeeld de inkoop van extra vrije dagen.
 • Een functie voor 36 uur in de week.

4. Hoe verloopt het selectieproces

De werving- en selectieprocedure wordt begeleid door Mathé Arends (associate partner) en Marit Willers (researcher) van de Galan Groep. Zij zullen de gesprekken voeren met in potentie voor de functie geschikte kandidaten, daaruit volgt een presentatie aan de opdrachtgever. Op basis hiervan worden kandidaten uitgenodigd voor de selectiegesprekken bij de gemeente Roermond.

Planning

 • Sluiting reactietermijn: 23 november 2022;
 • Voorselectiegesprekken met Mathé Arends en Marit Willers: week 46 en 47;
 • Eerste ronde selectiegesprekken: week 49;
 • Tweede ronde selectiegesprekken: week 49;
 • Gesprek eind kandidaat: week 50;
 • Arbeidsvoorwaardengesprek: nader te bepalen; 
 • Beoogde datum indiensttreding: 1 maart 2023 of zoveel eerder als mogelijk.

Geïnteresseerde kandidaten wordt gevraagd de data van de (voor)selectiegesprekken alvast te reserveren in hun agenda. De procedure wordt tegelijkertijd in- en extern opengesteld. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

5. Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Mathé Arends, consultant bij de Galan Groep, telefoon 035 – 694 8000.

Meer weten over deze vacature? Of reageren als de reactietermijn reeds gesloten is?
Vul dan onderstaand contactformulier in, of neem contact met ons op via: +31 (0)35 694 8000