Afdelingshoofd Servicebureau Sociaal Domein bij Gemeente Eindhoven
(reactietermijn gesloten)

Introductie

Achtergrond van de functie

Eindhoven is dé stad van innovatie, technologie, design en vooral van de toekomst. In het hart van onze snelgroeiende stad werken we met ruim 2700 collega’s vol energie aan een fijne stad om in te wonen, werken en recreëren. Met betrokken bewoners, partners en maatschappelijke instanties staan we samen voor onze stad.

De stad Eindhoven groeit sterk de komende jaren, we maken een schaalsprong richting de 300.000 inwoners. Dat betekent een andere opbouw van onze demografie en een hogere druk op onze voorzieningen en dienstverlening. De komende jaren staan dan ook in het teken van het gericht investeren in het sociaal domein. Binnen die sector zijn we nu op zoek naar een nieuw afdelingshoofd Servicebureau.

Binnen deze sector werken we dagelijks voor de inwoners van onze mooie stad. Dat doen we domein overstijgend, samen met onze andere collega’s en ook met externe partijen zoals zorgorganisaties en WijEindhoven. Zo kunnen we het beste doen wat nodig is. Dat betekent dat je als afdelingshoofd veel samenwerkt, ook met andere domeinen, zowel op ambtelijk als bestuurlijk niveau. Je belangrijkste gesprekspartners binnen het sociaal domein zijn de portefeuillehouder in het college van burgemeester en wethouders, het sectorhoofd, je collega-afdelingshoofden en de strategisch adviseurs, bestuurlijk adviseurs en programmamanagers binnen het sociaal domein.

De functie zelf

Als afdelingshoofd van het servicebureau ben jij verantwoordelijk voor de teams die de indicering van zorg op het gebied van de jeugdzorg en de Wet maatschappelijke ondersteuning verzorgen. Je bent eindverantwoordelijk voor het totale functioneren van jouw afdeling. Zo heb je én kennis van de inhoud én van de bedrijfsvoering aspecten van jouw afdeling, zoals begrotingen en prognoses. Tevens heb je ervaring met het plannen en managen van werkvoorraden. Verder ben je ook eindverantwoordelijk voor de kwaliteit van de dienstverlening aan onze inwoners, voor de kwaliteit van onze processen en werkwijze en de kwaliteit van onze professionals.

Als afdelingshoofd Servicebureau:

•    werk je nauw samen met je collega afdelingshoofden aan een samenhangende koers voor de sector Sociaal Maatschappelijke Uitvoering. Ook maak je de verbinding met collega’s in de totale keten, zoals zorgorganisaties en WijEindhoven;
•    formuleer je afdelingsdoelstellingen in een afdelingsjaarplan. Hierbij zorg je voor een gedegen implementatie en uitvoering van het jaarplan volgens het principe “plan, do, check, act”. Waardoor je met je afdeling bijdraagt aan de opgaven van de stad en de interne organisatie;
•    heb je visie op leiderschap en transformatieprocessen. Waar nodig creëer je samen met je teamleiders, kwaliteitsadviseurs en procesadviseurs programma’s en projecten voor de langere termijn om de afdeling duurzaam te blijven ontwikkelen. Zo kunnen we onze inwoners ook in de (nabije) toekomst hoogwaardige dienstverlening blijven bieden. Hierin breng jij een stevige inhoudelijke visie mee;
•    weeg je de ontwikkelingen in de teams van professionals en de koers van de totale afdeling zorgvuldig af;
•    vertegenwoordig en positioneer je de organisatie in interne en externe (bestuurlijke) netwerken en beweegt daarin gemakkelijk en effectief.

Dit breng je mee:

•    Je hebt een WO werk- en denkniveau en minimaal 3 jaar ervaring als leidinggevende.
•    Je kent het sociaal domein en weet wat het werken in een politiek bestuurlijke organisatie met zich meebrengt. Je gaat sensitief om met politiek gevoelige onderwerpen.
•    Je hebt ervaring met het begeleiden van verandertrajecten en kunt je medewerkers hierin meenemen en inspireren.
•    Je bouwt op een natuurlijke manier relaties met je medewerkers en samenwerkingspartners. Daarbij combineer je duidelijkheid met een mensgerichte aanpak.

Wat hebben we jou te bieden

Een baan waarmee je impact hebt op de stad en de gemeente Eindhoven. Een informele organisatiecultuur, waar oog is voor een goede werk- en privébalans. Verder mag je rekenen op onderstaande arbeidsvoorwaarden.
•    Een bruto maandsalaris tussen € 5.008,– en € 6.777,– op basis van een 36-urige werkweek. Het exacte salaris wordt afgestemd op de opleiding, kennis en ervaring die je meebrengt. 
•    Een jaarcontract. Als we van beide kanten tevreden zijn, wordt het omgezet naar een vast contract. 
•    27 vakantiedagen per jaar (als je fulltime werkt). Hiernaast kun je ADV dagen opbouwen en zo in totaal ongeveer 10 weken verlof opnemen per jaar. Werk je in deeltijd, dan is dat natuurlijk naar rato.
•    Boven op je salaris krijg je ons Individueel Keuzebudget van 17,05 %. Dit houdt in dat er elke maand 17,05% van je bruto maandsalaris voor jou wordt gereserveerd. Dit kun je bijvoorbeeld inzetten voor de aankoop van verlofdagen of voor een fietsvergoeding. Ook kun je dit budget (deels) uit laten betalen.
•    Een vergoeding als je met het OV reist. Of een vergoeding als je ’groen’ reist. Dus als je wandelt, fietst of per e-bike komt.
•    Een groot aanbod aan cursussen en trainingen via de Eindhoven Academie.
•    Hybride werken: een mooie mix van werken op een van onze locaties of vanuit huis. We bieden (thuis)werkfaciliteiten aan om je werkplek veilig en gezond in te richten. En voor iedere dag dat je volledig thuiswerkt ontvang je een vergoeding.
•    Gratis fruit in onze gebouwen en € 20,- per maand korting op een sportabonnement bij een aangesloten sportschool.
•    Toegang tot de digitale versie van het Eindhovens Dagblad en 8 uur per jaar om je in te zetten voor maatschappelijke activiteiten die bijdragen aan de stad.

Nieuwsgierig naar al onze arbeidsvoorwaarden? Bekijk dan:
https://www.werkenvooreindhoven.nl/over-ons/arbeidsvoorwaarden

Ben jij onze nieuwe Afdelingshoofd Servicebureau?
Voor de meeste functies, zo ook voor deze functie, geldt dat hybride werken mogelijk is. Medewerkers zullen daarom minder vanuit kantoor en meer online werken. Dit betekent minder reistijd en reizen. Breng je de juiste expertise mee, maar woon je wat verder weg? Dan nodigen we jou van harte uit om ook te reageren op deze mooie inhoudelijke uitdaging!

Diversiteit en inclusie vinden we heel belangrijk. Bij ons is ruimte voor iedereen. We zijn blij met de verschillen tussen onze medewerkers. Die hebben we het liefst net zo groot als die in onze stad en regio. Want juist doordat we verschillend zijn, maken we samen onze grote plannen waar. Wil je weten hoe het is om bij ons te werken? Lees dan de verhalen van onze medewerkers.
www.werkenvooreindhoven.nl.

Hoe verloopt het selectieproces

De werving- en selectieprocedure wordt begeleid door Walter Huurdeman en Gerard Kuipers van de Galan Groep. Zij zullen de gesprekken voeren met (in potentie) voor de functie geschikte kandidaten, daaruit volgt een presentatie aan de gemeente. Op basis hiervan worden kandidaten uitgenodigd voor de selectiegesprekken op het gemeentehuis van Eindhoven.

Planning
•    Sluiting reactietermijn: 13 mei.
•    Voorselectiegesprekken met Walter Huurdeman en Gerard Kuipers: week 20/21.
•    Eerste ronde selectiegesprekken: donderdag 13 juni.
•    Tweede ronde selectiegesprekken: maandag 17 juni.
•    Assessment en gesprek eindkandidaat: dinsdag 18 juni assessment, gesprek eindkandidaat later in week 25.
•    Arbeidsvoorwaardengesprek: maandag 24 juni.
•    Datum in dienst: zo spoedig mogelijk, uiterlijk per 1 september 2024.

Geïnteresseerde kandidaten wordt gevraagd de data van de (voor)selectiegesprekken alvast te reserveren in hun agenda. De procedure wordt tegelijkertijd in- en extern opengesteld. Een assessment maakt mogelijk onderdeel uit van de selectieprocedure.

Interesse?

De Gemeente Eindhoven laat zich in deze procedure begeleiden door executive searchbureau Galan Groep. Je kunt solliciteren door je CV te uploaden via de knop hieronder. 

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met de Galan Groep, telefoon 035 – 694 8000 of direct met Walter Huurdeman (06-302 17 589) of Gerard Kuipers (06-215 77 274).

Meer weten over deze vacature? Of reageren als de reactietermijn reeds gesloten is?
Vul dan onderstaand contactformulier in, of neem contact met ons op via: +31 (0)35 694 8000